OM KVINNEBUNADENE VÅRE

Våre bunader kan fås i et mangfold av varianter.

De kan leveres i 4 forskjellige farger; svart, blå, mørk blå og grønn, – og med 7 forskjellige broderier: Jelsa, Frafjord, Bjerkreim, Løland, Tjelmeland, Bokn og Erfjord. Broderiet har navn etter plassen den mønsteret er funnet. Broderisettet (forkle, sjal, lue og veske) leveres i tynn ulldrape og dette stoffet kan også brukes til skjørt og eventuelt cape. Et annet alternativ er ulldamask, som er et blomstret ensfarget stoff.
Det er mulig å brodere i 3 fargenyanser: friske farger, duse farger og rust farger. Se bilde av fargenyansene på broderi lenger ned på denne siden.

Når det gjelder capen kan den også fås i 3 forskjellige utgaver: drape med brodert halslinning, drape uten brodert halslinning og damask cape. Den siste har ikke brodering på halslinningen.

Butikken har også tilbehør og utstyr til bunadene som sølv, strømper, bregdebånd, silkeskjerf, seler, regncape og sko.

DAMEBUNAD

En bunad har mange valg.

Bunadene er i 4 forskjellige farger: sort, mørk blå, blå og grønn.

Man kan velge mellom syv ulike mønster på broderisettet, og alle broderiene kan broderes med frisk, dus eller rust farger.

Vi har to typer skjørt, damask og drape, og et mangfold av vester i ulike farger og mønster.

Alle bunader sys etter mål og bunaden må tilpasses en til to ganger når den sys.

Alle bunadene sys i Rogaland.

Man har også flere varianter i sølv og skjorter.

BOKN

Mønsteret er utarbeidet etter et sjal som ble funnet på Austre Bokn. Bokn bunad på sort ulldrape med friske farger i broderiet, vest 4019-9 beige og drape skjørt. Linskjorte i Fin telle lin og Berner Gravert sølv.

BJERKREIM

Mønsteret er utarbeidet etter en dåpslue som ble funnet i Bjerkreim. Bjerkreim bunad på grønn ulldrape med rust farger i broderiet, vest 4422 beige storblomstret og drape skjørt. Linskjorte i Fin telle Nytt mønster, Berner gravert sølv og sølvbelte med Berner støler m/skaut.

ERFJORD

Mønsteret er utarbeidet etter en lue som ble funnet i Erfjord. Erfjord bunad på mellomblå ulldrape med duse farger i broderiet, vest 4019-14 lys rosa m/grå og damask skjørt. Linskjorte i Fin telle lin og sølv fra arvesølv på Sandnes.

FRAFJORD

Mønsteret er utarbeidet etter en lue som ble funnet i Frafjord. Frafjord bunad på mørke blå ulldrape med friske farger i broderiet, vest 4406 beige småblomstret og damask skjørt. Linskjorte i Fin telle Nytt Mønster og Berner Gravert sølv.

JELSA

Mønsteret er utarbeidet etter en lue som ble funnet på Jelsa. Jelsa bunad på sort ulldrape med rust farger i broderiet, vest 4019-95 skarp blå og drape skjørt. Linskjorte i Fin telle lin og Sylvsmidja Filigran sølv.

LØLAND

Mønsteret utarbeidet etter et sjal som ble funnet på gården Løland i Suldal. Løland bunad på mørke blå ulldrape med friske farger i broderiet, vest 4403-6 grønn alba og drape skjørt. Linskjorte i Fin telle lin og Sylvsmidja Filigran sølv sammen med noe arvesølv.

TJELMELAND

Mønsteret er utarbeidet etter et sjal som ble funnet på gården Vandvik i Suldal, nabogården til Løland. Tjelmeland bunad på sort ulldrape med frisk i broderiet, vest 4420-1 sort småblomstret og damask skjørt. Bunaden med skjøtevest har rust farger på broderiet. Linskjorte i Fin telle Nytt Mønster og Berner Gravert sølv.

FARGENYANSER

Se på bilde under for våre 3 fargenyanser: (fra øverst) rust farger, duse farger og friske farger.